Home Onze oplossingen

Onze oplossingen

Be smart en … kies Clevr!

Of je nu zowel verwarming en koeling als ventilatie en sanitair  zelf wil doen, of je liever beperkt tot enkel zonnepanelen, wij van Clevr staan voor je klaar met zelfbouwpakketten en advies op maat.

Warmtepompen, gasketels en vloerverwarming

Verwarming

De dag van vandaag heb je talrijke opties om je woning te verwarmen. Vloerverwarming, radiatoren, warmtepomp of gasketel? Wij helpen je de beste keuze te maken.

Elke bouwer of verbouwer wordt geconfronteerd met deze keuze; hoe zal je woning verwarmd worden?

Met de (ver)bouwnormen van vandaag verwarmen we onze woningen met een minimum aan energie.

Verwarmen met een condenserende gasketel is een toegankelijke, voordelige oplossing. Staat het budget het toe, kan je kiezen voor een warmtepomp. Die heeft maar een fractie van de energie nodig ten opzichte van de gasketel en gaat ook nog eens langer mee.

Meer over verwarming
geothermische warmtepomp

Warmtepompen

Bij Clevr kan je terecht voor zowel geothermische als lucht/waterwarmtepompen.

Lees meer
producten clevr

Gasketels

Een gasketel is nog steeds de meest toegankelijke oplossing voor jouw verwarming en warm water.

Lees meer
vloerverwarming comap

Vloerverwarming

We installeren lage-temperatuurvloerverwarming die future proof is en je energiekosten verlaagt.

Lees meer

Interesse in zelfbouw verwarming?

Je ontvangt van ons duidelijke doe-het-zelf-tekeningen, begeleidende video’s en een legplan op maat van jouw woning. Zo begin je voorbereid aan de installatie.

Warmtepompen

Koeling

Hoe hou je jouw goed geïsoleerde woning koel?

De stijgende temperaturen, met pieken in de zomer, maken het vandaag een echte uitdaging om onze woning koel te houden. We kiezen voor grote ramen en dus veel zonlicht, waardoor er veel warmte binnenkomt die je niet zo makkelijk weer buiten krijgt. Daarom is een goede koeling in je woning belangrijk.

Meer over koeling
geothermische warmtepomp

Geothermische warmtepomp

De geothermische warmtepomp heeft het voordeel uitgerust te zijn met passieve koeling via de bodemtemperatuur. Zo koel je je woning op een energie-efficiënte manier.

Lees meer
lucht/water warmtepomp

Lucht-water warmtepomp

Ook bij een lucht-water warmtepomp kan er gekoeld worden via de vloerverwarming. Hierbij spreken we over actieve koeling.

Lees meer

Interesse in zelfbouw koeling?

Wij bezorgen je doe-het-zelf-tekeningen, duidelijke video’s en een legplan op maat.

Ventilatie type C en D

Ventilatie

Een goed geïsoleerde woning zonder ventilatiesysteem is een bron van gezondheidsklachten. Bij Clevr kun je rekenen op alles wat je nodig hebt voor een onfeilbaar ventilatiesysteem.

Sinds 2006 is het verplicht om een ventilatiesysteem te installeren in nieuwbouwwoningen of bij grondige renovaties. En dat is maar goed ook, want de goed geïsoleerde woningen van vandaag zouden zonder ventilatiesysteem een bron van vocht, schimmels en gezondheidsklachten worden.

Daarom krijgen onze woningen vandaag een automatisch ventilatiesysteem dat verse lucht aanvoert en vervuilde lucht afvoert.

Meer over ventilatie
woning ventilatiesysteem

Ventilatie type C

Het vraaggestuurde systeem C blaast de vervuilde lucht af in de natte ruimtes en zuigt verse buitenlucht aan via raamroosters in de droge ruimtes.

Lees meer
woning ventilatiesysteem

Ventilatie type D

Het systeem D gebruikt 2 ventilatoren voor zowel het aanzuigen van verse lucht in droge ruimtes als het afblazen van vervuilde lucht in natte ruimtes.

Lees meer

Interesse in zelfbouw ventilatie?

Reken op Clevr voor handige doe-het-zelf-tekeningen, begeleidende video’s en een legplan op maat van jouw woning.

Fotovoltaïsche cellen

Zonnepanelen

We gebruiken de onuitputtelijke kracht van de zon voor de productie van elektriciteit via zonnepanelen.

Investeren in zonnepanelen blijft een goed idee. Ondanks  het feit dat eigenaars van zonnepanelen een bijdrage zullen moeten leveren voor het gebruiken van het elektriciteitsnet.

Die bijdrage weegt immers niet op tegen de voordelen. Zonnepanelen laten je toe de stroomfactuur en het E-peil van de woning tot 0 te herleiden. Ook de combinatie van zonnepanelen en een warmtepomp is een prima huwelijk.

Meer over zonnepanelen

Interesse in zonnepanelen?

De installatie van zonnepanelen nemen wij zelf voor onze rekening. Deze is niet beschikbaar in zelfbouw.

Sanitaire aanvoeren en regenwaterpompen

Sanitair en regenwater

België is perfect geschikt voor recuperatie van regenwater.

clevr oplossingen

Toiletten, buitenkraantjes en zelfs wasmachines … het zijn maar enkele voorbeelden waarvoor je regenwater kan gebruiken. Een pomp haalt het kalkvrije regenwater uit de regenwaterput opgepompt en verdeelt het over de verschillende tappunten.

Onze sanitaire oplossingen zijn voorzien van alle benodigdheden van aan de waterteller, via de collectoren, de leidingen en de inbouwdozen tot aan de aftappunten. Clevr helpt jou ook graag bij de keuze van sanitaire toestellen.

Interesse in zelfbouw sanitair en regenwater?

Duidelijke tekeningen, video’s en een legplan op maat: Je ontvangt van ons alles wat je nodig hebt om vlot te starten met je zelfbouwpakket.

Opmerkingen, vragen, suggesties?

Aarzel niet om contact op te nemen!

Contacteer ons