Home Onze oplossingen

Onze oplossingen

Be smart en … kies Clevr!

Slim zijn in zelfbouw heeft 1 adres. Wees dus Clevr en bouw aan je droomhuis met ons! Met al meer dan 200 warmtepomp-installaties, 400 gasketels en meer dan 600 verkochte ventilatie en vloerverwarmingsinstallaties op onze teller, hebben we ons geprofileerd tot een gevestigde waarde in het zelfbouw-landschap. Know how, technologische background en ondersteuning zijn slechts enkele van onze troeven.

Warmtepompen, gasketels en vloerverwarming

Verwarming

Op welke manier krijg ik mijn woning warm? Vloerverwarming of toch maar best radiatoren? Warmtepomp of gasketel? Bij Clevr maken we je graag wegwijs binnen dit vraagstuk.

Elke bouwer of verbouwer wordt geconfronteerd met deze keuze; hoe zal je woning verwarmd worden?

De (ver)bouwnormen die vandaag dienen gehanteerd te worden, maken dat onze gebouwen een minimum aan energie nodig hebben voor verwarming.

Verwarmen met een condenserende gasketel is een toegankelijke oplossing met een beperkte investeringskost. Staat het budget het toe, kan je ook opteren voor een warmtepomp die slechts een fractie van de energie nodig heeft ten opzichte van de gasketel en ook steeds een langere levensduur met zich mee draagt.

Meer over verwarming
geothermische warmtepomp

Warmtepompen

Bij Clevr kan je terecht voor zowel geothermische als lucht-water warmtepompen.

Lees meer
producten clevr

Gasketels

Een gasketel is nog steeds de meest toegankelijke oplossing voor jouw verwarming en warm water.

Lees meer
vloerverwarming comap

Vloerverwarming

Bij Clevr streven we naar lage temperatuur vloerverwarming die future proof is en een lage energiekost met zich meedraagt.

Lees meer

Interesse in zelfbouw verwarming?

Voor de installatie van onze verwarmingsoplossingen, voorzien wij doe-het-zelf tekeningen, begeleidende video’s alsook een legplan op maat van jouw woning.

Warmtepompen

Koeling

Hoe houd ik mijn goed geïsoleerde woning koel?

Een grotere uitdaging dan de verwarming in een woning (of gebouw), is het binnenklimaat in de zomermaanden op een aangenaam niveau houden.

De huidige isolatienormen en de moderne architectuur (grote ramen, zongerichte oriëntatie, …) zijn vaak oorzaak van oververhitting in de recente gebouwen. Oververhitting leidt tot een te warm binnenklimaat en dit van zodra de zon de woning kan toetreden.

Het vermijden van oververhitting en bij uitbreiding het toepassen van koeling is een zeer actueel thema.

Meer over koeling
geothermische warmtepomp

Geothermische warmtepomp

De geothermische warmtepomp heeft het voordeel uitgerust te zijn met passieve koeling via de bodemtemperatuur.

Lees meer
lucht/water warmtepomp

Lucht-water warmtepomp

Ook bij een lucht-water warmtepomp kan er gekoeld worden via de vloerverwarming. Hierbij spreken we over actieve koeling.

Lees meer

Interesse in zelfbouw koeling?

Voor de installatie van onze koelingsoplossingen, voorzien wij doe-het-zelf tekeningen, begeleidende video’s alsook een legplan op maat van jouw woning.

Ventilatie type C en D

Ventilatie

Bij Clevr hebben we een duidelijke visie op ventilatie. Bovenop het uitwerken van de technische installatie en de praktische inplanning, bieden wij jou ook de mechanische ventilatieverslaggeving aan.

Sinds 2006 is het verplicht om een ventilatiesysteem te installeren in nieuwbouwwoningen of bij grondige renovaties. Al maar goed ook, want de goed geïsoleerde woningen van vandaag zouden zonder ventilatiesysteem een bron van vocht, schimmels en gezondheidsklachten worden.

Daarom worden onze woningen vandaag voorzien van een automatisch ventilatiesysteem dat verse lucht aanvoert en vervuilde lucht afvoert.

Meer over ventilatie
woning ventilatiesysteem

Ventilatie type C

De vraaggestuurde C blaast de vervuilde lucht af in de natte ruimtes en zuigt verse buitenlucht aan via raamroosters in de droge ruimtes.

Lees meer
woning ventilatiesysteem

Ventilatie type D

Het systeem D gebruikt 2 ventilatoren voor zowel het aanzuigen van verse lucht in droge ruimtes en het afblazen van vervuilde lucht in natte ruimtes.

Lees meer

Interesse in zelfbouw ventilatie?

Voor de installatie van onze ventilatie oplossingen, voorzien wij doe-het-zelf tekeningen, begeleidende video’s alsook een legplan op maat van jouw woning.

Fotovoltaïsche cellen

Zonnepanelen

De onuitputtelijke kracht van de zon kan eenvoudig worden aangewend voor de productie van elektriciteit via zonnepanelen.

Het fotovoltaïsche zonnepaneel (ook wel PV paneel genoemd), blijft voor de residentiële woningbouw het belangrijkste aandeel hernieuwbare energie.

Meer over zonnepanelen

Interesse in zonnepanelen?

De installatie van zonnepanelen nemen wij zelf voor onze rekening. Deze is niet beschikbaar in zelfbouw.

Sanitaire aanvoeren en regenwaterpompen

Sanitair en regenwater

België is uitermate geschikt voor recuperatie van regenwater.

clevr oplossingen

Toiletten, buitenkraantjes en eventueel wasmachines zijn maar enkele voorbeelden waar regenwater veelvuldig kan gebruikt worden. Het kalkvrije regenwater wordt via een, al dan niet automatisch omschakelbare, pomp uit de regenwaterput opgepompt en verdeeld over de verschillende tappunten.

In onze sanitaire oplossingen worden alle benodigdheden voorzien van aan de waterteller, via de collectoren, de leidingen en de inbouwdozen tot aan de aftappunten. Eveneens kan Clevr jou ook helpen met de geschikte keuzes van sanitaire toestellen.

Interesse in zelfbouw sanitair en regenwater?

Voor de installatie van onze sanitair en regenwater oplossingen, voorzien wij doe-het-zelf tekeningen, begeleidende video’s alsook een legplan op maat van jouw woning.

Opmerkingen, vragen, suggesties?

Aarzel niet om contact op te nemen!

Contacteer ons