Home Onze oplossingen Koeling Lucht-lucht warmtepomp of Airco

Lucht-lucht warmtepomp of Airco

Hoe werkt airconditioning?

Airconditioning betekent letterlijk ‘het op de juiste temperatuur en zuiverheid houden van de lucht in een gesloten ruimte’.  Het reguleren van de lucht in deze ruimte gebeurt aan de hand van drie delen: Een binnendeel, een buitendeel en een bediening.

Het binnendeel zuigt  de lucht uit de ruimte, en blaast deze nadien gekoeld of verwarmd de ruimte terug in. Als de airco dus gebruikt wordt om te koelen, onttrekt het binnentoestel de warme lucht uit de ruimte. Vervolgens passeert deze warme lucht door een koude/warmtewisselaar om af te koelen, en tenslotte blaast het toestel de koele lucht opnieuw de ruimte in.

Om warme lucht te kunnen koelen, heeft de warmtewisselaar in het binnendeel koudemiddel nodig. Het buitendeel zorgt voor het transport van dit koudemiddel, en geeft bijkomend ook de overtollige warmte of koude af aan de buitenlucht.

Om het systeem in te stellen en te besturen, wordt er gebruikt gemaakt van een afstandsbediening die het binnendeel aanstuurt.

Mogelijke opstellingen

(SINGLE) SPLIT AIRCONDITIONING

De eerste airconditioners bestonden uit één deel, dienden enkel om te koelen en werden gemonteerd in het raamkozijn. Alle functies zoals lucht in- en uitblazen en koelen waren verenigd in dit ene apparaat. Door de evolutie van de techniek, de mogelijkheden en o.a. esthetische wensen werden deze functies van elkaar gescheiden en ondergebracht in twee verschillende delen; het binnendeel en het buitendeel, aan elkaar verbonden middels leidingwerk. Daarom wordt een airconditioner ook wel een split airco genoemd.


MULTI-SPLIT AIRCONDITIONING

Indien er sprake is van meerdere ruimten wordt een multi-splitsysteem toegepast. Dan wordt er ook één buitendeel geplaatst maar hier kunnen meerdere, zelfs verschillende binnendelen aan worden gekoppeld (maximaal 5). Deze binnendelen kunnen los van elkaar functioneren en worden ook individueel bediend. Omdat binnen deze installatie verschillende binnendelen gecombineerd kunnen worden kan een wandmodel voor de slaapkamer gekozen worden terwijl op zolder een vloermodel wordt toegepast.

De airconditioning van Toshiba

TOSHIBA werd in 1939 opgericht door twee grote Japanse uitvinders; Hisashige Tanaka en Ichisuke Fujioka. Hisashige staat bekend om zijn innovativiteit en wordt ook wel de ‘Thomas Edison van Azië’ genoemd. Ichisuke was de Japanse vader van de elektronica. Hij was een pionier in de ontwikkeling van de Japanse elektronica industrie en ontwikkelde de eerste Japanse gloeilampen.

TOSHIBA produceerde haar eerste airconditioner in de jaren 50 van de 20e eeuw en heeft vanaf dat moment het airconditioning product steeds verder verbeterd. TOSHIBA introduceerde als innovator vervolgens de rotary compressor en de elektronische besturing. In de jaren 80 was TOSHIBA de eerste die het inverter gestuurde systeem en de twin-rotary compressor op de markt bracht. In 1999 leidde TOSHIBA de airconditioning industrie met de introductie van haar ozonvrien­delijke productrange. TOSHIBA blijft met volhardende motivatie haar producten en systemen steeds weer verbeteren.

Toshiba wandmodellen

De wandmodellen van TOSHIBA airconditioning worden op een strategische plek in de ruimte tegen de muur gemonteerd en creëren zo een optimale luchtverdeling.

Het assortiment TOSHIBA wandmodellen is ruim met voor elke wens, toepassing en portemonnee een oplossing. Hoewel ze uiterlijk op details van elkaar verschillen zijn ze allen compact en hebben een discrete vormgeving. Allen beschikken over hoge energielabels en zijn dus zuinig in zowel koelen als verwarmen. Elke serie heeft een diversiteit aan vermogensklassen zodat het wandmodel toegpast kan worden van de kleinste slaapkamer tot aan een grote woon- of kantoorruimte! Bediening geschiedt middels infraroodbediening en kan te allen tijde optioneel via wifi.

Lees meer over de Toshiba wandmodellen

Toshiba consolemodellen

Het consolemodel past dankzij zijn compacte afmetingen van 60 x 70 cm vrijwel overal. Kan eenvoudig op een lage zolderkamer geplaatst worden en laat zich gemakkelijk onder een raam monteren. Het consolemodel beschikt over het TOSHIBA Bi-Flow systeem waardoor de gebruiker de uitblaasrichting zelf kan kiezen uit de twee beschikbare openingen; aan de onder- en bovenzijde.

De luchtuitblaasrichting kan naar wens worden ingesteld door te kiezen uit één van de vooringestelde standen of voor de swingfunctie waardoor de uitblaaslamel op en neer gaat bewegen en zo de lucht door de ruimte verspreidt. Het consolemodel is, naast de meegeleverde infrarood afstandbediening voorzien van een slim bedieningspaneel met kinderslot, een LCD scherm met LED verlichting voorzien van dimmer en automatische herstart.

Lees meer over de Toshiba consolemodellen

De airconditioning van Daikin

DAIKIN biedt innovatieve en kwaliteitsvolle klimaatbeheersystemen die voldoen aan de steeds veranderende behoeften van residentiële, commerciële en industriële klanten. Het vervult een pioniersrol op het vlak van productontwikkeling en is gekend voor de ongeëvenaarde kwaliteit en veelzijdigheid van haar geïntegreerde systemen. In het in Oostende gevestigde Europese hoofdkwartier wordt bij de ontwikkeling en productie van al de systemen voortdurend gewaakt over hoge kwalitatieve normen. Dankzij de Belgische vestiging kan DAIKIN snel grote volumes afleveren, en zo een uitstekende service en continuïteit aanbieden.

Daikin wandmodellen

De airconditioning van Daikin is uitgerust met de Daikin invertertechnologie. Dit is een energiebesparende technologie die de motorsnelheid efficiënt regelt en het energieverbruik tot 30% verlaagt. In de plaats van extra energie te stoppen in het starten en stoppen van de unit, past de Inverter de snelheid van de compressor aan zodat die continu en efficiënter draait.

De Daikin wandmodellen worden internationaal geprezen voor hun ontwerp. Met hun strakke en elegante look wordt klimaatregeling stijlvol zodoende passen zij in elk interieur. Met hun energierendemenscores van A+++ voldoen de Daikin wandunits aan alle vereisten.

Lees meer over de Daikin wandmodellen

Nood aan verkoeling?

Onze airco systemen zijn niet in zelfbouw verkrijgbaar. Deze worden steeds geplaatst door onze eigen ervaren koeltechniekers.

Opmerkingen, vragen, suggesties?

Aarzel niet om contact op te nemen!

Contacteer ons