Home Onze oplossingen Ventilatie

Ventilatie

producten clevr

Zelf ventilatie plaatsen: welk type kies je?

Sinds 2006 is het verplicht om bij een bouwaanvraag niet alleen een EPB-verslag op te maken, maar ook een ventilatieverslag. De luchtdichtheid van veel gebouwen maakt het onmogelijk om een goede luchtkwaliteit te kunnen garanderen, ventilatiesystemen helpen hierbij.

De vraag is dus niet of je voor een ventilatiesysteem kiest, maar voor welk systeem je kiest. Kies je voor ventilatie type C of voor een performant systeem D? Wil je dat het systeem vraaggestuurd is? En ga je de ventilatie zelf plaatsen of schakel je een professional in? Wat het ook is, bij Clevr vind je precies wat je zoekt!

Ventilatie type C

Een vraaggestuurd ventilatiesysteem zorgt er met behulp van sensoren voor dat de ventilatie enkel in werking schiet wanneer dit nodig is. Het voordeel van vraaggestuurde ventilatie is dat de motor niet voortdurend draait, je bespaart dus flink op stroomkosten. Het systeem is bovendien stiller.

Onze vraaggestuurde ventilatie C blaast in natte ruimtes de binnenlucht van verslechterde kwaliteit weg. Via de raamroosters in de droge ruimtes wordt vervolgens verse lucht aangezogen.

Lees meer over ventilatie type C

Ventilatie type D

Het ventilatiesysteem D gebruikt twee ventilatoren voor zowel het aanzuigen van verse lucht in de droge ruimtes, als het afblazen van vervuilde lucht in de natte ruimtes. Beide luchtstromen kruisen elkaar in de warmtewisselaar. De koude verse lucht wordt op deze manier opgewarmd door de vervuilde warme lucht. Zo zal er een minimale hoeveelheid energie verloren gaan.

Kies je voor ventilatie type D? Dan kan deze ook vraaggestuurd werken, om een nog groter effect op het E-peil van je woning te bekomen.

Lees mer over ventilatie type D

Zelf ventilatie plaatsen? Vraag nu een gratis offerte

Met ons zelfbouwpakket maken we het plaatsen van een ventilatiesysteem zo gemakkelijk mogelijk. We helpen je met heldere instructievideo’s, handleidingen, schema’s …  Indien gewenst, zorgen we ook voor uw mechanische ventilatieverslaggeving. Upload dus vandaag nog je bouwplannen en vraag een gratis offerte aan voor een ventilatiesysteem.

Opmerkingen, vragen, suggesties?

Aarzel niet om contact op te nemen!

Contacteer ons