Home Onze oplossingen Ventilatie Ventilatie type D

Ventilatie type D

Ventilatie D Zehnder

De nieuwe generatie ventilatie-units van Zehnder zijn eenvoudig monteerbaar. Dankzij innovatieve technologie voldoen Zehnder ComfoAir Q ventilatie-units probleemloos aan de huidige Europese energienormen. Voor alle ventilatie-units is een A+ label mogelijk, ook met het oog op toekomstige normen biedt Zehnder ComfoAir Q zekerheid. Op het vlak van warmteterugwinning halen deze units de beste waarden in de markt. De Zehnder ventilatie-units hebben een grote positieve invloed op het E-peil en dragen bij tot een optimaal binnenklimaat.

lees meer over Zehnder ventilatiesystemen

Meer over de Zehnder producten

De aansluitingen kunnen van rechts naar links worden omgeschakeld, zodat ook bij wijzigingen in de inbouwsituatie alles perfect past. Zowel voor nieuwbouw als renovatie: met 400, 500 en 600 m3/h luchtvolume is Zehnder ComfoAir Q flexibel geschikt voor één- en meergezinswoningen, kantoren en bedrijven.

De geïntegreerde ingebruikname-assistent helpt om in drie stappen het ventilatiesysteem optimaal in te stellen. De ingebruikname wordt afgesloten met een automatische controle en bevestiging van het systeem. Zo kan u de nieuwe ventilatie-unit eenvoudig, snel en veilig in gebruik nemen.

Zehnder biedt voor elke voorkeur de gepaste bedieningsoplossing aan van een eenvoudig display op het apparaat, een volautomatisch bestuurde, met sensoren op de behoefte afgestemde ventilatie tot een handige app voor onderweg – alles is mogelijk. Via de KNX-interface kan de Zehnder ComfoAir Q ook worden geïntegreerd in een gebouwbeheersysteem. De app is onder de naam „ComfoControl“ verkrijgbaar in de AppStore en Google play.

Nieuw en gepatenteerd: innovatieve sensortechnologie zorgt automatisch voor een perfect evenwicht tussen toevoer- en retourlucht. Deze Flow Control- regeling staat garant voor een maximale warmteterugwinning. Bovendien wordt tijd bespaart tijdens de ingebruikname, gezien het toerental niet handmatig dient ingesteld te worden en de luchthoeveelheden automatisch gebalanceerd worden.

De unieke diamantvormige warmtewisselaar heeft een zeer groot oppervlak en haalt daardoor een hoger rendement. Variabele kanaalhoogtes zorgen voor een gelijkmatige doorstroming en een kleiner drukverlies. Op die manier is er minder energie nodig om de luchtweerstand te overwinnen.

De modulerende voorverwarmer past zich perfect aan temperatuur, luchthoeveelheid en luchtvochtigheid aan en stelt de benodigde buitenluchttemperatuur ter beschikking voor een energiezuinige werking bij alle buitentemperaturen. Dankzij het grote oppervlak en de deltavorm is het drukverlies verwaarloosbaar klein. Daardoor daalt ook het stroomverbruik.

Flow grid, slakkenhuis en ebm-papst RadiCal-wiel zorgen voor een optimale doorstroming. Dit waarborgt niet alleen een zeer stil bedrijf, maar ook een zeer laag stroomverbruik. Een hoogwaardige, toekomstgerichte oplossing, gebaseerd op beproefde technologie.

Ventilatie D Vasco

Deze compacte ventilatie-unit zorgt voor een afzuiging in de zogenaamde natte ruimtes zoals badkamer, wc, wasplaats, bergruimte en keuken. Gelijktijdig wordt verse lucht toegevoerd in woon- en slaapkamers. Tussen de afgevoerde en toegevoerde lucht vindt warmteoverdracht plaats, wat de woning zeer energiezuinig maakt.

De Vasco D350/D425 heeft stille en zuinige gelijkstroomventilatoren die geluid beperken:
• ideaal voor woningen en appartementen
• zeer hoog rendement
• extreem laag verbruik
• aanzienlijk E-peil reductie
• automatische constante lucht-debietsregeling
• eenvoudige installatie
• eenvoudig gebruik
• domotica compatibel (vrije contacten of 0-10V sturing)
• standaard draadloze afstandsbediening
• uitbreidbaar met vraagsturing (CO2 en/of vocht)
• gemakkelijke reiniging of vervanging van luchtfilters
• omkeerbaar rechts – links

lees meer over vasco ventilatiesystemen

Ventilatie D Orcon

De HRC-350/450-Ventiflow, is hét schoolvoorbeeld van economisch rendement en voldoet ruimschoots aan de aangescherpte epbd eisen. Het lage energieverbruik van het toestel in combinatie met het hoog thermisch rendement zorgt voor een perfect E-peil.
Het energieverbruik is extreem laag, wat komt doordat het toestel volledig opnieuw ontworpen is en uitgevoerd is met de allernieuwste ventilatietechnieken.

De HRC-350/450-Ventiflow blinkt niet alleen uit in rendement, maar zeker ook in installatiegemak. Dankzij 8 verschillende aansluitmogelijkheden zijn er maar liefst 16 aansluitcombinaties mogelijk. Tevens is het toestel zowel als linker- en rechteruitvoering geschikt, waardoor het toestel overal toepasbaar is.

De HRC-350 heeft een capaciteit tot 399m³/h en een thermische rendement van 89%. DE HRC-450 heeft een capaciteit tot 499m³/h bij een thermisch rendement van 87%

lees meer over orcon ventilatiesystemen

Opmerkingen, vragen, suggesties?

Aarzel niet om contact op te nemen!

Contacteer ons