Home Onze oplossingen Verwarming

Verwarming

Verschillende soorten verwarming voor zelfbouw

Er zijn verschillende manieren om je woning te verwarmen: een gasketel, een geothermische of een lucht-water-warmtepomp. Kies je voor een gasketel? Dan kan je vervolgens nog kiezen voor vloerverwarming, radiatoren of convectoren. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende soorten verwarming die mogelijk zijn.

Verwarming met een geothermische warmtepomp

Van geothermie wordt vaak gedacht dat het onhaalbaar en onbetaalbaar is. Bij Clevr weerleggen we deze vooroordelen moeiteloos: combineer eenvoudig onze zeer performante toestellen met het juiste geothermische gedeelte (boringen of captatienet).

De dimensionering van de diepteboring of het captatienet nemen wij voor onze rekening, je hoeft hiervoor dus geen extra aannemer te zoeken. Voor extra comfort, biedt een geothermische warmtepomp het enorme voordeel uitgerust te zijn met passieve koeling

Meer over geothermische warmtepompen

Een lucht-water warmtepomp als warmtebron

Is een lucht-water-warmtepomp de verwarmingsoplossing die je zoekt voor jouw woning? Laat je door Clevr adviseren aan de hand van een grondige studie van je woning. De grotere investeringskost van een warmtepomp verdien je snel terug. Een lucht-water-warmtepomp heeft namelijk een laag energieverbruik, een lange levensduur en een laag E-peil.

Een groot voordeel van deze soort van verwarming, is dat je met een lucht-water-warmtepomp actief kan koelen om zo je woning in de zomer koel te houden.

Meer over lucht-water warmtepompen

Gasketel voor verwarming

De keuze voor gas, meestal met een gaswandketel, is nog steeds de meest toegankelijke soort van verwarming. Met een zeer beperkte investeringskost is jouw woning perfect op temperatuur en is de productie van sanitair warm water geen enkele zorg.

Op welke manier krijg je de opgewekte energie in de woning? Je kan onze performante gaswandketels combineren met vloerverwarming, radiatoren of convectoren. Ontdek hieronder de voor- en nadelen van elk van deze opties.

Meer over gasketels
vloerverwarming comap

Vloerverwarming

De temperatuur van het verwarmingswater (het stookregime) heeft een grote invloed op het E-peil van de woning en het verbruik van de gasketel of de warmtepomp. Bij Clevr streven we daarom naar lage temperatuur vloerverwarming. Dit is een future proof vorm van vloerverwarming, die bovendien een lage energiekost met zich meebrengt.

Het regelen van de temperatuur van de vloerverwarming kan naderhand gebeuren met individuele kamerthermostaten, die desgewenst gekoppeld kunnen worden aan het domoticasysteem.

afbeelding verwarming

Convectoren of radiatoren

RADIATOREN

Is vloerverwarming niet haalbaar of wenselijk, dan kan je kiezen voor radiatoren. Vaak werken radiatoren op een hogere temperatuur, waardoor ze zeer geschikt zijn om te combineren met een gasketel. Je kan radiatoren echter niet combineren met een warmtepomp.

CONVECTOREN

Ook een convector kan je combineren met een gasketel. Omdat convectoren wel op lagere temperatuur werken, kan je ze ook combineren met een warmtepomp. Bijkomend voordeel is dat ze ook uiterst efficiënt kunnen worden ingezet voor koeling!

Kies voor zelfbouw verwarming

Wil je jouw verwarming zelf aanleggen? Bij Clevr bieden we verschillende soorten zelfbouw verwarmingen aan. Deze pakketten zijn voorzien van doe-het-zelf tekeningen, begeleidende video’s en een legplan op maat van jouw woning. Vraag nu een gratis offerte aan.

Opmerkingen, vragen, suggesties?

Aarzel niet om contact op te nemen!

Contacteer ons