Home Onze oplossingen Verwarming Geothermische warmtepompen

Geothermische warmtepompen

Zelf een geothermische warmtepomp installeren

Wil je een geothermische warmtepomp om jouw woning te verwarmen? Dankzij ons zelfbouwpakket en de ondersteuning van onze experts, installeer je deze warmtepomp eenvoudig zelf.

Ons ontwerp van de geothermische warmtepomp binneninstallatie is uitermate geschikt voor zelfbouwers dankzij het prefab GT-easy schakelpaneel. Hiermee koppel je gemakkelijk het bodemenergiesysteem, de warmtepomp en het afgiftesysteem van jouw woning met elkaar.

We werken bovendien enkel met de geothermische warmtepompen van het gerenommeerde merk Thermia, zodat jij zeker bent van de beste kwaliteit. Ontdek meer over onze geothermische warmtepompen voor doe-het-zelvers.

Warmte uit de grond

Een gewone warmtepomp haalt het merendeel van de energie uit de omgeving. Een geothermische warmtepomp gebruikt de bodem om energie aan te onttrekken.

De verticale boringen of het horizontale captatienet maakt gebruik van de grote massa grond die het bereikt en de nagenoeg constante temperatuur van rond de 10 à 12°C. Bovendien stijgt de temperatuur bij een boring met 3°C per 100 meter.

Onze zelfbouw concepten rond geothermische warmtepompen beginnen bij een correcte dimensionering van de bron. Gevolgd door de keuze van de meest geschikte warmtepomp, met het oog op sanitair comfort en een afgiftesysteem dat voldoet aan jouw noden en wensen.

De geothermische warmtepompen van Thermia

De warmtepompen van Thermia worden gemaakt in Zweden. Dit merk mag inmiddels bogen op 45 jaar ervaring. Hun warmtepompen gebruiken de inverter-technologie. Het zijn modulerende toestellen die het vermogen steeds aanpassen aan de warmtevraag.

Thermia verkoopt verschillende geothermische warmtepompen waaronder de Calibra en de Atlas.

Thermia Calibra 7 en 12

De Thermia Calibra 7 en 12 zijn modulerende warmtepompen. Hun vermogen ligt tussen 1,5 en 7 kW of 3 en 12 kW. Bij 35°C hebben ze een SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) van 5,67 of 5,79.

Hun uiterst hoge rendementen maken een groot verschil voor het E-peil en brengen een aanzienlijke reductie van het stroomverbruik met zich mee. De Calibra warmtepomp is steeds uitgerust met een gestratificeerde interne 180 L inox boiler. Heb je veel sanitair warm water nodig? Dan kan deze nog uitgebreid worden.

Lees meer over de Thermia Calibra

Thermia Atlas 12 en 18

De Thermia Atlas is de Rolls-Royce van de warmtepompen. De Thermia Atlas 12 of 18, zijn modulerende warmtepompen met een vermogen tussen 3 en 12 kW of 4 en 18 kW.

Dit is wereldwijd de eerste warmtepomp met een rendement groter dan 600%. De Atlas heeft bij 35°C een SCOP van 5,86 of 6,15. De Atlas beschikt bovendien over een HWG-wisselaar (hot gas water) die het sanitaire warm water tot 95°C kan brengen.

Het doel tijdens de ontwikkeling van de Atlas was om de stilste warmtepomp op de markt te maken. En dat is gelukt. Naast zijn ongelooflijk stille werking, heeft de Atlas een modern ontwerp met een elegant glazen paneel, voorzien van een kleuren-touchscreen. Onze ‘Thermia Online-oplossing’ is standaard en stelt je in staat om jouw Atlas-warmtepomp zowel via smartphone, tablet of computer vanop afstand te bedienen en te monitoren.

Lees meer over de Thermia Atlas

Plaats zelf je warmtepomp met de hulp van Clevr

Wij begeleiden jou van begin tot einde bij het plaatsen van je nieuwe geothermische warmtepomp. In ons zelfbouwpakket vind je niet enkel de materialen en tools die je  nodig hebt, je hebt bovendien altijd toegang tot heldere documentatie. Heb je toch nog vragen? Dan staan onze projectleiders en techniekers voor je klaar. Vraag nu, geheel vrijblijvend, jouw gratis offerte aan.

Opmerkingen, vragen, suggesties?

Aarzel niet om contact op te nemen!

Contacteer ons