Home Onze oplossingen Verwarming Geothermische warmtepompen

Geothermische warmtepompen

Warmte uit de grond

 

Een warmtepomp haalt het merendeel van de energie uit de omgeving. De geothermische warmtepomp gebruikt de bodem om energie aan te onttrekken. De verticale boringen of het horizontale captatienet kan gebruik maken van de grote massa grond die het bereikt en de nagenoeg constante temperatuur van rond de 10 à 12°C. Bovendien stijgt de temperatuur met 3°C per 100m diepte bij een boring.

Onze concepten rond geothermische warmtepompen beginnen bij een correcte dimensionering van de bron, gevolgd door de keuze van de meest geschikte warmtepomp, ook met het oog op sanitair comfort en een afgiftesysteem dat voldoet aan uw eis.

Ons ontwerp van de warmtepomp binneninstallatie is uitermate geschikt voor de eventuele zelfbouwer door de geprefabte GT-easy.

De Thermia warmtepompen zijn ‘made in Sweden’ en steunen op 45 jaar warmtepompervaring. De Thermia warmtepompen zijn inverter gestuurde – modulerende – toestellen die het vermogen steeds aanpassen aan de warmtevraag van het gebouw.

Thermia Calibra

De Thermia Calibra 7 en 12 zijn modulerende warmtepompen met een vermogen tussen 1,5 – 7 kW of 3 – 12 kW. Hun uiterst hoge rendementen – SCOP bij 35°C van 5,67 of 5,79 – maken een groot verschil voor het E-peil en brengen een aanzienlijke reductie van stroomverbruik met zich mee. De Calibra warmtepomp is steeds uitgerust met een gestratificeerde interne 180L inoxe boiler dewelke uitbreidbaar is bij grote sanitaire warm water vraag.

Lees meer over de Thermia Calibra

Thermia Atlas

De Rolls-Royce uit Zweden, de Thermia Atlas 12 of 18, zijn modulerende warmtepompen met een vermogen tussen 3 – 12 kW of 4 – 18 kW. Dit is wereldwijd de eerste warmtepomp met een rendement groter dan 600%: SCOP bij 35°C van 5,86 of 6,15. De Atlas beschikt bovendien over een HWG (hot gas water) wisselaar die het sanitaire warm water tot 95°C kan brengen.

Tijdens de ontwikkeling van de Atlas werd er veel nadruk gelegd op de akoestische prestaties. Het doel was om de stilste warmtepomp op de markt te maken. Naast zijn ongelooflijk stille werking, heeft de Atlas een modern ontwerp met een elegant glazen paneel, voorzien van een kleuren-touchscreen. Onze ‘Thermia Online-oplossing’ is standaard en stelt u in staat om uw Atlas-warmtepomp zowel via smartphone, tablet of computer van op afstand te bedienen en te monitoren.

Lees meer over de Thermia Atlas

Interesse in een geothermische warmtepomp?

Opmerkingen, vragen, suggesties?

Aarzel niet om contact op te nemen!

Contacteer ons